U bevindt zich hier: Ongelukken in de dode hoek voorkomen

Ongelukken in de dode hoek voorkomen

Een dodehoeksysteem voorkomt eerder verkeersongelukken dankzij optische en akoestische waarschuwingen. U wordt gewaarschuwd wanneer er een bewegend object in de dode hoek gesignaleerd is. Een dergelijk systeem vergroot uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers. 

Hieronder vertellen wij u meer over de verschillende systemen die wij in ons assortiment hebben.

                                                                                     


Turn Detect

De Luis Turn Detect afbuigassistent kan binnen milliseconden bewegende objecten detecteren en onderscheiden van stilstaande voertuigen of objecten. De bestuurder wordt gewaarschuwd wanneer er een bewegend object in de dode hoek gesignaleerd is. Er zijn twee fases in waarschuwingen. De eerste fase is visueel en detecteert de bewegende objecten in het dekkingsgebied. Wanneer de bestuurder het stuur draait of de richtingaanwijzer inschakelt, zal in de tweede fase een akoestische waarschuwing volgen.


                                    » Camera + monitor 7”
                                    » Draaihoeksensor
                                    » 12V - 24V
Perfectview CAM1000

De Dometic Perfectview CAM1000 is een intelligent dodehoeksysteem, alleen bewegende objecten in de dode hoek worden gedetecteerd. De chauffeur krijgt een visueel en akoestisch signaal bij potentieel gevaarlijke situaties in de dode hoek. Ter ondersteuning wordt de situatie naast het voertuig weergegeven op de monitor. De installatie is zeer eenvoudig. Doordat alle componenten zijn geïntegreerd in een behuizing hoeft het systeem alleen op de voeding aangesloten te worden.


                                » Camera + monitor 7”
                                » ABE gecertificeerd systeem
                                » 12V - 24V
Lisa Life Saver

Met het Lisa Life Saver systeem worden weggebruikers in de dode hoek gewaarschuwd. Het systeem is een aanvullend systeem op de bestaande camera en spiegels. Het systeem waarschuwt de medeweggebruiker middels licht- en geluidssignalen zodra zij zich naast een afslaand voertuig bevinden. Op deze manier krijgt de medeweggebruiker de kans om te reageren wanneer de chauffeur hen niet gezien heeft. Zodra de vrachtwagen onder een bepaalde snelheid komt en de richtingaanwijzer wordt geactiveerd, wordt het systeem ingeschakeld. Een duidelijk geluidsignaal klinkt en tegelijkertijd gaat de zijmarkering meeknipperen.


                             » Knipperende zijmarkeringslichten
                             » Op basis van licht- en geluidsignalen
                             » 12V - 24V

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over één van onze systemen, neem dan gerust contact op met uw TOP TRUCK garage.
Klik hier voor een vestiging bij u in de buurt