U bevindt zich hier: TOP TRUCK Kart cup 2020

TOP TRUCK Kart cup 2020

3 september was het dan zover, nadat we de cup eerst op 28 mei zouden houden was deze verplaatst naar 3 september.

Ondanks dat hadden we maar liefst 36 teams aan de start staan van deze editie. Super gaaf om te zien 36 karts die op de eerste bocht afstomen, als dat maar goed gaat.

Dat ging het gelukkig dan ook, er was veel actie op de baan en mooie gevechten. Plots was er dan toch een schrikmoment, er lag een kart op zijn kant. De desbetreffende coureur was tegen iemand aangereden die weer terug de baan op kwam naar een spin. Gelukkig had hij niks en kon daarna gewoon weer instappen. Nog een andere coureur die hard moest remmen en daardoor op een andere kart knalde had last van zijn nek. 

Na dit ongeluk was iedereen wel weer even op zijn hoede en verliep de race super. Dit keer was het de gehele 2 uur droog, vorig jaar begon het halverwege te regenen en hadden er een aantal een nat pak.

Uiteindelijk werd het spannend in het laatste kwartier, de twee teams van WAGO lagen 1 en 2 maar wie ging er winnen, uiteindelijk was WAGO Racing team 2 het snelst en WAGO Racing team 1 was tweede. Lange tijd zag het er naar uit dat Van Mourik het podium ging halen echter door te snel in de pits te rijden verloren ze die plek. Toen was het de Jong uit Vuren die stabiel op P3 lag. Waren het niet dat ze vergeten waren om de tweede keer te tanken en hierdoor kwamen ze 2 ronden voor het eind tot stilstand. Hierdoor schoof BENTON door naar plek drie en was het podium compleet. 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement, zeker voor herhaling vatbaar. 

Iedereen bedankt, met name de sponsoren die een bijdrage gedaan hebben en hard gestreden hebben voor de overwinning. Hieronder een aantal sfeerbeelden en een korte film van het evenement.

  • TOTAL
  • Wijlhuizen
  • Gates
  • NRF
  • Jost
  • Knorr Bremse
  • DT