U bevindt zich hier: TopTruck kart cup

TopTruck kart cup

Afgelopen donderdag was het zover de eerste editie van de TopTruck kart cup. Een 2 uurs wedstrijd op circuitparkberghem. 

Met maar liefst 34 teams, was het een vol veld, genoeg voor een mooi spektakel. Na het inschrijven en de briefing, was het tijd voor de kwalificatie. Onder een stralende zon gingen de 34 teams op zoek naar dat ene perfecte rondje. En voor de meeste was het ook de gelegenheid om aan de kart te wenen en het circuit te leren kennen. 

Uiteindelijk resulteerde dat in de volgende Top 3

  1. Transport Techniek Ulft
  2. Total 2
  3. TopTruck competition. 
     De volledige uitslag vind u hier

Het veld lag mooi bij elkaar, dan kon wel eens een spannende wedstrijd gaan worden. 

Om klokslag 18:30 ging de 2 uurs wedstrijd van start, nog steeds onder een stralende zon, echter in de achtergrond kwam er een dikke donkere wolk aan, dat voorspelde niet veel goeds. Na ongeveer 35 minuten onderweg te zijn. Was er al regelmatig gewisseld van coureur en getankt te hebben, kwamen de eerste regendruppels naar beneden zetten. Het werd glibberen en glijden, er werd namelijk gereden op profiel loze banden (slicks). De ene na de andere vloog van de baan of maakte een mooie pirouette. Voor de toeschouwerss naast de baan geweldig om te zien, gelukkig kon iedereen door en waren er geen grote ongelukken. 

Ondanks dat het stopte met regenen bleef de baan tot het einde van de wedstrijd nat. De nummers 1 & 2 reden echt mega dicht bij elkaar, de nummer 2 hengelde de nummer één ronde voor ronde in. Maar na 2 uur rijden kwam hij slechts 0.346 seconde te kort, dat is helemaal niks!

Dit resulteerde in de volgende Top drie.

  1. Total 2
  2. Autobedrijf Benton
  3. Transport Techniek Ulft
     De volledige uitslag vind u hier.

     Afbeeldingen van het evenement vind u hier

     Het was een top avond, mede mogelijk gemaakt door.